"In 2010 nu se va plati impozitul anticipat pe profit", a spus Boc la prezentarea Raportului anual al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, adaugand ca a avut o discutie luni cu ministrul Finantelor Publice, Sebastian Vladescu, si s-a convenit modificarea codului fiscal in acest sens.

Potrivit legii, incepand de la 1 ianuarie 2010, toate companiile platesc anticipat impozitul pe profit in fiecare trimestru, calculat la valoarea profitului realizat in anul precedent, actualizat cu rata inflatiei si divizat la patru.

Totodata, Boc a solicitat inspectorilor ANAF sa nu mai ceara falimentul firmelor cu obligatii fiscale neachitate, dar fata de care si statul este dator, sa nu mai raspunda interventiilor telefonice in favoarea firmelor verificate, avertizand totodata ca stie ca unele acte sunt incheiate voit eronat.

Intr-un discurs sustinut, marti, cu ocazia prezentarii raportului de activitate pe 2009 al ANAF, premierul a cerut Ministerului Finantelor ca, impreuna cu ANAF, sa analizeze cazurile in care este solicitata intrarea in faliment a firmelor care nu isi platesc obligatiile fiscale, dar care la randul lor trebuie sa incaseze bani de la stat, aratand ca astfel de situatii trebuie oprite.

"Sunt situatii in care firme care trebuie sa incaseze bani de la stat pot intra in faliment pentru ca nu isi platesc obligatiile, desi si statul este datornic", a spus Boc.

 

 

Citeste mai multe stiri pe www.mediafax.ro