O fata balaie si doi baieti frumosi au deschis usa si au inceput sa sara de bucurie. E ziua in care asistentul social le aduce hainutele. Copiii sunt crescuti doar de tata, care lucreaza pe santier cu ziua si abia reuseste sa le puna pe masa o paine. Cei mici nu au mai primit o hainuta de la parintele lor de mai bine de un an.

„Hainele astea sunt de la oamenii din oras", explica asistentul social. Copiii se bucura, pentru ca au cu ce sa se imbrace pentru scoala. Locul unde mezinul familiei este premiant.

Ideea containerelor a venit din partea unor ONG-uri. Containerele din centrul orasului sunt umplute saptamanal. In schimb, la periferie, colectarea de haine are loc o data pe luna. Rareori se intampla ca ele sa ramana goale, pentru ca de fiecare data se gaseste cineva care sa dea o mana de ajutor.

In Bistrita oamenii sunt la fel de inimosi. La 15 kilometri de oras, voluntarii bat la usa unei familii sarmane, unde 19 copii traiesc in trei camere. Cele doua mame, surori, nu isi amintesc cand au cumparat ultima data o bluza.
 
Pana acum, zeci de familii au fost ajutate in acest fel.