Ileana Nasturel se numara printre romanii asistati sociali care nu au reusit sa-si plateasca datoriile catre stat de ani buni. In total, are de dat 1.000 de lei. O suma imensa pentru un om care traieste din 125 de lei lunar.

In total, la nivel national, peste 10% dintre persoanele care primesc ajutoare figureaza pe lista lunga a celor peste 70.000 de restantieri. Cei mai multi sunt din judetele Mures, Dolj, Bacau, Salaj si Giurgiu.

Aproape 12.000 beneficiaza de indemnizatia de crestere a copilului, peste 40.000 de alocatia de sustinere a familiei si mai mult de 20.500 de venitul minim garantat.

Statul are insa dificila misiune sa faca diferenta clara intre cei cu adevarat saraci si cei care traiesc in lux, dar stau cu mana intinsa. Primarii se tem ca romanii cu adevarat nevoiasi vor ajunge intr-o situatie critica.

Cei care reusesc sa-si plateasca taxele si impozitele restante in termen de 5 luni nu vor pierde ajutorul de la stat. Vor primi inclusiv suma cuvenita acestei perioade. Daca nu vor reusi, insa, sa ajunga cu datoriile la zi, vor fi stersi de pe lista asistatilor sociali.