Ministrul a mai spus ca s-au depus observatii pe lege de catre ministerele Justitiei, Finantelor, Dezvoltarii, dar si de ministerul pe care ea il conduce, toate acestea urmand sa fie transmise Legislativului.

Ministrul a subliniat ca proiectul ar putea suferi modificari la Parlament, dar nu crede ca vor fi de natura sa modifice si principiile legii, potrivit News.ro.

”Dam astazi acest punct de vedere la solicitarea Senatului, astfel incat sa intram in calendarul normal de aprobare, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, a acestei legi. E o masura pe care noi o avem prinsa in programul de guvernare. Punctul de vedere al nostru (...) este unul pozitiv, cu observatii”, a declarat premierul Sorin Gindeanu, dandu-i ulterior cuvantul ministrului Muncii pentru mai multe explicatii.

Astfel, Olguta Vasilescu a afirmat ca Guvernul va da aviz favorabil pentru proiectul legii salarizarii unitare pentru a intra saptamana viitoare in procedurile parlamentare, exprimandu-si speranta ca Legea salarizarii unitare va fi adoptata pana la data de 1 iulie.

Urmeaza sa votam astazi avizul favorabil pentru a intra saptamana viitoare in procedurile parlamentare, mai precis la Senatul Romaniei. S-au depus observatii pe lege de catre ministerele Justitiei, Finantelor, Dezvoltarii si al Muncii. Toate aceste observatii vor fi transmise Parlamentului. Legea respecta programul de guvernare si tintele asumate in acest program. Desigur ca ea poate suferi modificari la Parlament, dar nu credem ca vor fi de natura sa modifice si principiile din aceasta lege. Initiatori au fost in permanent contact cu ministerele de resort si s-a colaborat foarte bine. (...) Noi speram sa fie adoptata pana la data de 1 iulie, asa cum este prevazut si in programul nostru de guvernare. De altfel, faptul ca ea a fost transmisa direct Parlamentului si nu a fost asumata prin Guvern ca si proiect de lege scuteste cu o luna de zile toate termenele de adoptare”, a explicat Olguta Vasilescu.

Executivul urmeaza sa formuleze, in sedinta de vineri, un punct de vedere cu privire la propunerea legislativa privind salarizarea unitara, pas procedural necesar, intrucat proiectul nu a fost inaintat de Guvernu, ci asumat de parlamentarii PSD si ALDE, desi a fost elaborat sub coordonarea ministrului Muncii, Lia Olguta Vasilescu, elemente din acesta fiind prezentate public tot de ea.

Executivul este obligat sa de un punct dea vedere pe orice proiect de lege depus si care urmeaza sa fie discutat in Parlament.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a depus la Parlament proiectul Legii salarizarii in urma cu doua saptamani, dupa mai multe amanari.