Numele sau apare intr-un nou dosar penal, dupa ce a fost condamnat alaturi de Sorin Ovidiu Vantu pentru delapidarea Petrom Service. Luca este suspectat, mai nou, ca a luat 15 milioane de lei din banii companiei ca sa-si construiasca un conac. Alte trei persoane au fost puse sub control judiciar in acelasi caz.

Inconjurat de anchetatori: asa si-a inceput ziua de luni Liviu Luca. Imaginile au fost surprinse pe domeniul sau de la Paulesti, in judetul Prahova. Este momentul in care procurorii DIICOT il preiau ca sa il duca la audieri. Luca este acuzat, de data aceasta, de intierea unui grup infractional organizat, instigare la delapidare si spalare de bani.

Anchetatorii sustin ca vreme de patru ani, din 2005 pana in 2009, cel supranumit "cel mai bogat lider de sindicat roman" a folosit 15 milioane de lei din bugetul SC PSV Company SA, fosta SC Petromservice SA, ca sa-si ridice resedinta din apropierea Ploiestului.

Liviu Luca si-a construit la Paulesti un adevarat imperiu. Domeniul sau se intinde pe aproximativ opt hectare si aici gasim, printre altele, opt caldiri, livada si o ferma.

Imobilele construite se intind pe 2800 de metri patrati, iar domeniul este ascuns de garduri inalte. Inclusiv paznicul isi face serviciul dintr-o "ghereta" cat o garsoniera.

Potrivit procurorilor, "Liviu Luca a creat o adevarata structura subordondand practic SC PSV Company SA intereselor sale personale, folosindu-se nu numai de fondurile firmei, ci si de oamenii angajati la aceasta societate, care in realitate a lucrat pentru constructia imobilului sau."

Practic, anchetatorii sustin ca in actele companiei constructia in Paulesti era prezentata ca un centru de afaceri si consultanta. In realitate, Liviu Luca ar locui acolo. Societatea, detinuta in parte de un offshore, de un sindicat si cateva persoane fizice a fost pagubita, spun procurorii, cu 15.500.000 lei.