Ne doare să spunem că ne batem joc de pădurile noastre în continuare, cu o inconștiență criminală. Vinovați sunt, de cele mai multe ori, politicienii și funcționarii statului.

Vedeți la “România, te iubesc!” cazuri revoltătoare, situații în care mii de camioane încărcate cu lemn tăiat ilegal au trecut prin sate şi orașe, fără ca nimeni să ia măsuri. În urmă au rămas munți întregi fără pădure. O anchetă marca Alex Dima.

Răni adânci lăsate în inima pădurii. Dovezi ale hoţiei şi lăcomiei unor semeni de-ai noştri. Trist şi revoltător este faptul că multe dintre aceste răni sunt opera celor care ar trebui să păzească pădurea care înseamnă viaţa, mediu sănătos. Dar nu le pasă.

De-a lungul vremii, la “România, te iubesc!” am arătat dezastrul din pădurile noastre, unde se taie, cine sunt vinovaţi şi ce trebuie făcut. S-au arestat oameni, s-au plantat păduri, s-au schimbat legi.

Din păcate, hoţii s-au adaptat şi sunt încă multe locurile în care cu ajutorul funcţionarilor şi politicienilor îşi văd de treabă.

Alex Dima s-a întors în pădure: “Valea Lotrioarei, Judeţul Sibiu. Pare incredibil, dar pe acest drum îngust care dă în Valea Oltului, în ultimii 3-4 ani, au coborât peste o mie de camioane încărcate cu lemn tăiat ilegal”.

Continuarea pe www.strileprotv.ro.

Citiți și: Politicienii, principalii responsabili pentru tăierile masive din păduri: Furturile de lemne sunt girate de autorități

Aplicaţia “Inspectorul pădurii”, care a reprezentat pentru pădurile noastre o adevărată gură de oxigen, blocată de guvernanţi