Rovana Plumb a anuntat ca Guvernul va modifica Ordonanta de urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, astfel incat orice parinte care va beneficia de indemnizatie sa poata sa obtina si alte venituri, muncind de acasa.

Plafonul propus pentru aceste venituri este de aproximativ 1.500 de lei pe an, respectiv trei indicatori sociali de referinta. Ministrul Muncii nu a dat alte detalii referitoare la modul in care vor fi acordati acesti bani.

Plumb a mai spus ca, in urma unei decizii a Curtii de Conturi de verificare a dosarelor pentru acordarea indemnizatiei de crestere a copilului, s-a stabilit ca 12.460 de mame, in perioada 1 ianuarie - 30 iunie 2014, au incasat venituri suplimentare, pe langa indemnizatia de crestere a copilului.

Astfel, Curtea de Conturi a stabilit ca mamele respective trebuie sa returneze indemnizatiile incasate, respectiv 15 milioane de lei pentru care s-a constituit debit.

Cele 12.460 de persoane care ar trebui sa returneze indemnizatiile vor fi insa amnistiate fiscal, alaturid e alte categorii de persoane, potrivit unei propuneri de act normativ, initiat de Ministerul Muncii, ce va fi supusa aprobarii in sedinta de Guvern din 20 august.