Dupa ce au initiat si depus impreuna motiunea de cenzura, cele doua partide s-au ferit de acuzatii directe. E clar, insa, ca social-democratii nu au apreciat sinceritatea colegilor de la PNL, cand acestia declarau ca documentul are mai multe sanse sa nu treaca.

"Cand te duci la o batalie, si noi PSD ne ducem miercuri, te duci cu gandul de a castiga. Daca anunti cu trei zile ca ai luat bataie si incepi sa te justifici, nu e stilul nostru", spune Victor Ponta, presedinte PSD.

"Suntem realisti. Faptul ca eu am fost si raman rezervat in legatura cu pronosticul este pentru ca sunt constient ca nu este usor sa treaca", explica, de cealalta parte, Crin Antonescu, presedinte PNL.

Pentru cele 21 de voturi de care au nevoie, liderii opozitiei sperau la sprijin din partea UDMR sau a minoritatilor. Insa si ei au declarat astazi ca se vor abtine de la vot. In aceste conditii, liderii PDL nu au emotii.

"Nu este nici prima, nici ultima motiune. Asa ca viata merge mai departe", spune premierul Emil Boc.

Dar au alta problema: protestele anuntate de sindicate, in spatele carora ii suspecteaza a fi pe sociali democrati.

Totusi, dubii exista si in interiorul PDL. Ca sa fie siguri ca alesii lor nu vor vota altfel decat a decis partidul, democrat-liberalii se vor abtine cu totii de la vot.