Astfel, la Rompetrol, Motorina Efix Diesel costa 5,04 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,38 lei/litru.

Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol pot varia cu pana la  +/- 5% fata de preturile de referinta.

In acelasi timp, OMV Petrom (SNP) a scumpit vineri motorina cu sase bani pe litru, cel mai scump sortiment fiind comercializat pentru 5,38 lei, potrivit Mediafax.

Cele patru tipuri de motorina comercializate in statiile OMV Petrom au preturi cuprinse intre 4,84 si 5,38 lei pe litru.

Compania, detinuta de grupul austriac OMV, a mentinut preturile benzinelor, care costa intre 4,9 si 5,7 lei pe litru.

Si in cazul OMV Petrom, preturile variaza in benzinarii cu pana la  +/- 5% fata de nivelurile de referinta.

LukOil, al treilea distribuitor de carburtanti important de pe piata romaneasca, practica preturi cuprinse intre 4,91 si 5,47 lei pe litru.

Majorarile repetate ale preturilor carburtantilor au determinat Guvernul sa solicite Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) sa deruleze inspectii fiscale la marile companii petroliere pentru a verifica daca aceste cresteri sunt justificate.

Un raport intocmit de ANAF, aflat pe masa premierului si obtinut de Mediafax, releva ca pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, LukOil, MOL si OMV.