Dupa cateva luni de chin erau adusi acasa in satele sarace din care au fost ademeniti si alte victime le luau locul. Ajungeau cu microbuzele la Milano si continuau sa-i imbogateasca pe asupritorii lor fara sa cracneasca. Abia acum sapte indivizi au fost arestati in tara, desi povestea dureaza de cel putin cinci ani.

Reteaua cuprinde mai multi indivizi decat cei arestati acum, spun politistii. Unii dintre ei au vechi legaturi cu retele periculoase de albanezi din Milano.

Pe strazile orasului, mai ales in locurile frecventate de turisti, romanii exploatati care abia daca rupeau doua vorbe in italiana erau dusi la cersit si terorizati ca daca sufla o vorba vor fi ucisi.

"Sunt acuzati de criminalitate organizata transfrontaliera, sclavie si trafic de persaane. Victimele erau agresate, erau tinute in conditii improprii, fara mancare, fara apa", a declarat subinspector Bogdan Paduraru, purtator de cuvant IPJ Constanta.

Numai dintr-un sat de 300 de suflete, Valeni, la ultimul transport catre Milano au fost luati 50 de oameni: mai ales batrani fara aparare, saraci si incapabili sa opuna rezistenta ori cu diverse grade de handicap. Multi sunt si acum speriati.

In medie, fiecare sclav trebuia sa castige 50 de euro pe zi, iar daca tinem seama ca au fost sute de persoane exploatate, timp de cinci ani de zile, profitul este urias.

Ancheta este abia la inceput, deocamdata au fost arestate preventiv  doar sapte persoane care peste cinci zile,vor fi extradate in Italia unde risca sa stea 20 de ani dupa gratii.