Potrivit reprezentantilor municipalitatii, circulatia pe Soseaua Orhideelor va fi intrerupta intre punctul de acces in complexul comercial Orhideea si strada Serg. Constantin Ghercu, incepand de luni, ora 11.00 si pana in 15 septembrie, decizia fiind luata pentru a putea fi continuate lucrarile la Pasajul Basarab, scrie Mediafax.

In perioada restrictiei de circulatie va fi interzis virajul la stanga dinspre Calea Plevnei spre Soseaua Orhideelor (sensul de mers spre Calea Giulesti), soferii putand circula inainte, pe Calea Giulesti.

Totodata, circulatia rutiera pe Bulevardul Dinicu Golescu din Capitala, intre strada Fluviului si Soseaua Orhideelor, in zona Garii Basarab, este inchisa din 14 august, timp de doua luni, pentru lucrari la Pasajul Basarab. Traficul a fost deviat prin stada Fluviului - Calea Plevnei - drumul de acces spre IDM - Gara Basarab.

Pasajul rutier denivelat superior Basarab va realiza legatura rutiera si de tramvai intre Bulevardul Nicolae Titulescu - Soseaua Orhideelor - Podul Grozavesti - Bulevardul Vasile Milea (pentru circulatia tramvaielor) si, respectiv, Soseaua Grozavesti, intregind astfel inelul principal de circulatie al Bucurestiului in partea de nord-vest.

Proiectul cuprinde doua traversari majore de obstacole - raul Dambovita, peste podul existent si calea ferata, in zona Garii de Nord.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, in 15 iulie, la prezentarea bilantului pentru doi ani de la preluarea mandatului, ca Pasajul Basarab este finalizat in proportie de 80 la suta. Oprescu preciza ca lucrarile ar putea fi finalizate in aproximativ opt-noua luni.