Premierul Victor Ponta a fost intrebat, sambata, la Targu Jiu, ce va face in privinta proiectului Rosia Montana, daca compania canadiana Gabriel Resources va da statul roman in judecata pentru ca nu a respectat angajamentul de exploatare.

"Ne vom apara, bineinteles, pentru ca eu nu vreau ca statul roman, atat timp cat sunt eu prim-ministru, nici cat vor fi alti prim-ministri, in loc sa incaseze redevente si sa aiba locuri de munca, sa plateasca despagubiri. Am platit si asa destule despagubiri pentru alte lucruri. Insa, mai mult de atat nu pot sa comentez, mai ales ca inteleg ca va fi vorba de un proces international, si atunci evident eu ma voi bate pentru interesele statului roman", a afirmat Ponta, noteaza Mediafax.

Intrebat daca mai sunt necesare avize de mediu, premierul a raspuns: "Dupa cum stiti, trebuie o lege aprobata de catre Parlament si doar Parlamentul poate decide si, dupa ce m-am inteles cu domnul Antonescu ca aprobam acea lege, dansul, ca in multe alte ocazii, s-a razgandit si probabil acum astept sa se razgandeasca din nou, ca sa putem trece, ca orice e posibil".

Premierul Victor Ponta s-a aflat, sambata, la Targu Jiu, unde a venit impreuna cu vicepremierul Liviu Dragnea si cu ministrii Mihnea Costoiu, Dan Sova, Nicolae Banicioiu si Constantin Nita. Acestia au avut o intalnire, la Prefectura Gorj, cu reprezentanti ai autoritatilor locale si ai institutiilor deconcentrate din judet, carora le-au prezentat proiectele cu finantare guvernamentala derulate in Gorj, unul dintre acestea vizand modernizarea stadionului Pandurii Targu Jiu, investitie estimata la 20 de milioane de euro.

In cursul diminetii, Victore Ponta a fost la Biroul Electoral Judetean Gorj, unde l-a insotit pe ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Mihnea Costoiu, care si-a depus candidatura pentru postul de senator ramas vacant dupa numirea lui Toni Grebla la Curtea Constitutionala.

Compania canadiana Gabriel Resources pregateste un caz de arbitraj international impotriva Romaniei in care va cere despagubiri de miliarde de dolari, dupa ce a incercat fara succes in ultimii 15 ani sa dezvolte proiectul minier Rosia Montana, potrivit publicatiei canadiene The Globe and Mail.