Premierul a spus ca nu exista o informatie care sa vizeze o amenintare de tip terorist in legatura cu teritoriul Romaniei. El a tinut sa subilinieze ca in acest moment insa contextul global pare a fi din ce in ce mai violent.

Victor Ponta a precizat ca inca de anul trecut, dupa atentatul din Bulgaria, in cadrul CSAT au fost luate masuri pentru a finanta si asigura toata logistica necesara pentru serviciile de informatii, structurile de lupa anticoruptie, iar aceste masuri vor fi luate si in 2013 si in urmatorii ani.

"Sa fie foarte clar: nu exista nicio informatie concreta care sa arate ca ar fi vreun pericol pe teritoriul Romaniei, dar traim intr-o lume cu multa violenta, cu multe pericole si care nu pare sa se schimbe in bine si atunci autoritatile trebuie sa ia toate masurile si sa asigure tot sprijinul logistic, de coordonare, pentru a asigura prevenirea si combaterea oricarui act de acest tip pe teritoriul Romaniei si de a sprijini, in situatii cum a fost cea din Algeria, salvarea cetaenilor romani aflati in strainatate", a precizat Ponta, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca trebuie luate in serios aceste eforturi pe care un stat european si modern trebuie sa le faca.

Ponta a mai spus ca apreciaza ca cei care au lucrat in celula de criza si-au facut datoria si i-a multumit ministrului de externe, Titus Corlatean.