"Astazi are loc un protest al sindicalistilor din Sindicatul Lucratorilor Postali din Romania, sindicat care are 21.000 de membri. Actiunea de protest are loc in 40 de resedinte de judet si in Bucuresti si in alte 20 de orase din tara. La aceasta participa in jur de 4.000 de oameni, dupa ultimele comunicari. In unele localitati a avut loc actiunea. Sindicalistii au iesit in fata subunitatilor postale care au fost in protest in primul rand pentru majorarea salariului si din cauza refuzului Companiei Nationale Posta Romana, a conducerii, de a majora salariile. SLPR a cerut 200 de lei brut, in suma fixa pentru fiecare salariat. Ne-au amanat cu negocierile timp de 6 luni. Negociem din martie, au tergiversat si, in cele din urma, s-a ajuns intr-un moment in care aproape ca nu mai poate fi acordata majorarea salariala", a spus Bratianu.

Majorarea salariala este de 200 de lei brut, iar efortul pentru companie ar insemna 5 milioane de lei lunar.

Liderul sindical sustine ca au fost mai multe runde de negociere la care au fost prezenti reprezentanti ai Ministerului Comunicatiilor, iar pozitia acestora a fost de fiecare data de acceptare a unei majorari salariale, cu conditia ca aceasta sa se incadreze in bugetul salarial pe 2016.

"Daca astazi nu primim niciun raspuns, o sa continuam sirul de actiuni de protest. Vor avea loc actiuni de protest in cascada in cate 3-4 judete odata, liderii nostri judeteni se vor duce si vor cere convocarea comisiei de dialog social la prefecturi pentru ca, prin intermediul prefectilor, sa informam inca o data, atat ministerul, cat si Guvernul, marsuri, un miting si, in ultima instanta, daca ne trezim cu un refuz, 14.000 de membri de sindicat au cerut si vor sustine sub semnatura oprirea lucrului undeva la inceputul lunii noiembrie", a explicat Matei Bratianu.

In Bucuresti, actiunea de protest a postasilor s-a desfasurat la depozitul de tranzit din Giulesti, la manifestare participand peste 100 de persoane.