Domnul Niculae este de 20 de ani postas in comuna Gradistea, judetul Ilfov. Desi nu a facut niciun credit pana acum, ii surade ipostaza de ... bancher si broker al satului. "Credeti ca va veti descurca?", a fost acesta intrebat de reporterul Pro TV. "Ne descurcam daca vine cineva, ne instruieste...", a venit imediat raspunsul acestuia.

Din centrul capitalei, ministrul Comunicatiilor are planuri mari pentru domnul Niculae si ceilalti 7.000 de postasi.

"Venim cu o posta solida si cu un angajat care nu simplu da numai scrisoarea. Am avut deja discutii cu Banca Nationala, au apreciat mult aceasta initiativa. Vom participa activ la piata asigurarilor si piata bancara din Romania"
, a spus Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor.

Intrebat daca Posta Romana a solicitat deschiderea unei banci, purtatorul de cuvant al BNR, Mugur Stet a spus: "Nu putem sa va spunem daca cineva a solicitat sau nu, noi comunicam public doar momentul in care respectiva solicitare are un aviz pozitiv."

Una peste alta, ideea Ministerului Comunicatiilor ar aduce profit, pentru ca posta romana are multi bani.

"Posta deruleaza in fiecare luna operatiuni cu cash de 1,5 miliarde de euro//Ea nu are la acest moment disponibilitatea de servicii financiare, de a constitui cont curent, de a constitui microcredit", spune si Marius Constantin, secretarul de stat al Ministerului Comunicatiilor.

Potrivit BNR, avizarea deschiderii unei banci dureaza pana la un an si jumatate. Daca proiectul ministerului va deveni realitate posta ar incasa toate comisioanele pe care cei 8 milioane de clienti ai sai le platesc in acest moment altor banci.