"Noi ii incurajam pe micii producatori sa se inregistreze la Registrul Comertului, ca sa ii putem ajuta. Avem Masura 141, care se refera la fermele de subzistenta, prin care putem acorda 1.500 de euro pe ferma pe an, timp de cinci ani, cu conditia ca fermierii sa fie inregistrati la Registrul Comertului", a spus Dumitru, citat de Mediafax.

Secretarul de stat in Ministerul Agriculturii Adrian Radulescu a spus, la randul sau, ca micii producatori agricoli care vand in piete nu au nevoie nici de casa de marcat si nici de contabil.

El a adaugat ca anul trecut, circa 6.500 de fermieri au primit sprijinul de 1.500 de euro, iar ministerul intentioneaza ca in acest an sa sprijine peste 20.000 de fermieri, urmand ca numarul acestora sa creasca la peste 77.000 anul viitor.

Potrivit Ministerului Agriculturii, prin Ordonanta 44/2008 se reglementeaza prin simplificare procedura de inscriere la Registrul Comertului, procedura care pana la data intrarii in vigoare a acestui act normativ era prevazuta de Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfasoara activitati economice in mod independent.