Dacian Ciolos a adaugat ca Gelu Diaconu i-a explicat motivele pentru care considera ca nu este vinovat.  

"Mi-a explicat motivele pentru care dansul considera ca nu este vinovat, dar, date fiind acuzele, a inteles si dansul ca pentru ANAF e mai bine", a aratat Ciolos.  

Intrebat daca acesta isi va da demisia, Ciolos a replicat: "O sa rezolvam astazi".

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, a cerut demisia presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Stefan Diaconu, si a vicepresedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vatasoiu, dupa ce acestia au fost pusi sub acuzare de DNA, in dosarul deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun.

"Fiscul este una dintre cele mai importante institutii din Romania, iar conducerea sa trebuie sa fie mai presus de orice suspiciune. In aceasta situatie, in care presedintele si vicepresedintele ANAF sunt pusi sub acuzare, este normal sa le cer demisia. Asupra integritatii conducerii ANAF nu trebuie sa existe nici o urma de indoiala. Le-am cerut demisia celor doi pentru ca, in pozitiile pe care le detin, nicio suspiciune nu este acceptabila din perspectiva integritatii pe care ANAF, ca institutie, o reclama. Activitatea institutiei se desfasoara normal si acesta este cel mai important lucru in acest moment. Avem in vedere mai multe variante pentru conducerea ANAF si urmeaza sa luam o decizie cat de curand posibil", a spus ministrul Anca Dragu.

La iesirea din sediul DNA, presedintele ANAF a declarat ca nu are nicio legatura cu persoanele incriminate.  

"In momentul in care dosarul va fi solutionat veti avea toate detaliile. Va asigur insa ca nu am nicio legatura cu persoanele incriminate in principal in dosar si chestiunea care este supusa clarificarii, si voi oferi toate datele necesare, priveste suspendarea prin circulara a deciziilor de impunere privind contributiile de asigurari de sanatate pentru alocatiile de copii si pentru persoanele care nu realizeaza venituri sau cu venituri modice. Astea sunt explicatiile pe care le voi da de fiecare data", a spus miercuri seful ANAF.

Procurorii anti-coruptie cer avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Sub pretextul ca vor ajuta mii de rromi sa isi gaseasca un loc de munca ori sa devina antreprenori, cei doi ar fi pus la cale un plan prin care ar fi deturnat peste 6 milioane de euro in interes personal. In poveste apare si sotia lui Madalin Voicu. 

Madalin Voicu, parlamentar PSD, este acuzat de spalare de bani si trafic de influenta, iar procurorii anticoruptie cer arestarea lui. Pentru asta au nevoie de acordul parlamentarilor.

Scenariul se repeta si in cazul depututatului Nicolae Paun. Supranumit si Niki Scorpion, acesta este suspectat de sapte infractiuni de coruptie, printre care deturnare de fonduri, spalare de bani si trafic de influenta.  

Ambii au fost chemati la DNA pentru a fi informati ca sunt urmariti penal pentru o presupusa deturnare de fonduri de 6 milioane de euro.

Banii au fost primiti de la Uniunea Europeana pentru doua proiecte care ar fi trebuit sa ajute minoritatea romilor.

Aproape 7000 de romi ar fi trebuit sa duca o viata mai buna. UE si statul roman au platit sume uriase ca ei sa fie ajutati sa isi gaseasca de lucru. Unii s-au dus la cursuri si chiar au primit bani conditia sa dea sub forma de donatie la partida romilor sume insemnate.

Anchetatorii spun ca acele cursuri de formare profesonala au fost facute de ochii lumii. Putini au urmat doar cateva lectii, insa celor mai multi li s-a folosit identitatea fara ca ei sa stie macar ca fac parte dintr-un program de acest fel. Si, important, multi au primit cateva sute de lei ca sa confirme ca sunt scoliti.  

Banii, 28 de milioane de lei, ar fi ajuns la initiatorii presupusei fraude. Cu ei s-au platiit salariile celor suspectati acum ca fac parte din frauda.  

Madalin Voicu insa ar fi primit bani de la Nicu Paun ca sa puna o vorba buna la obtinerea de fonduri europene, sa promoveze un proiect de lege care sa scuteasca de la plata asigurarilor de sanatate romii si sa opreasca ANAF din a cere achitarea taxelor catre stat de la cei angajati doar pe harite la Partida Romilor Pro Europa.  

Si sotia lui Madalina Vociu ar fi fost implicata in fradua.  

Si cum interventiile lui Madalin Voicu ar fi avut loc si la ANAF, presedintele institutiei a fost chemat la DNA.

Cel putin zece persoane sunt acuzate in dosar. Cererile de incuviintare pentru retinere si arestare preventiva a celor doi deputati vor fi decise de plenul Camerei dupa ce Comisia juridica va da un aviz consultativ.