Cresteri importante s-au inregistrat in industria prelucratoare, a bunurilor de capital si a celor de folosinta indelungata, in timp ce cea mai mare scadere s-a produs in industria extractiva.

Potrivit INS, cresterea productiei din luna mai s-a datorat, in principal, cresterii industriei prelucratoare, cu 6%.

In schimb, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat a scazut cu 2,7%, iar industria extractiva, cu 5%.

Fata de luna mai a anului trecut, cresterea productiei industriale a fost de 5,8%, datorita cresterii productiei si furnizarii de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat (+7,8%) si a industriei prelucratoare (+7,0%).

Industria extractiva a scazut, insa, cu 15,8%.

In ceea ce priveste cifra de afaceri in comert si servicii, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna mai, a inregistrat o crestere cu 2,7%, sustinuta de comertului cu piese si accesorii pentru autovehicule (+3,1%) si comertul cu autovehicule (+2,7%). 

Volumul cifrei de afaceri in serviciile de piata prestate populatiei a inregistrat, de asemenea, o crestere cu peste 10%, provenita de la activitati ale hotelurilor si restaurantelor (+16,1%), activitǎti ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+6,6%), activitati de coafurǎ si alte activitǎti de infrumusetare (+3,1%) si jocuri de noroc (+2,7%).