Peste 14.000 de oameni s-au alaturat deja "cauzei" si "au promis" ca vor fi absenti din benzinarii in zilele de 17,18,19 ianuarie!

In cele mai multe dintre grupurile de initiativa, formate pe reteaua de socializare, protestul vizeaza doar liderul pietei OMV Petrom, caruia i se va da astfel "o lectie"!

"Prin boicotarea OMV Petrom putem obliga toti benzinarii sa reduca preturile carburantilor! Chiar putem creste prin bun simt si responsabilitate!", scriu initiatorii in profilul uneia dintre paginile Facebook "dedicate", facandu-se referire la campania de imagine derulata de OMV Petrom: Romania poate creste prin bun simt si responsabilitate!

Nu toti cei care au intrat pe pagina de Facebook respectiva sunt de acord cu beneficiile pe care le va aduce o astfel de campanie.

De exemplu, Rares Zimbran spune ca libertatea de miscare pe care ti-o da folosirea unui autoturism este incontestabila, dar el crede ca "indiferent cat va creste pretul benzinei, oamenii tot vor alimenta".

Un alt sofer, Liviu Aioanei, arata ca "in alte tari s-a recurs si la boicotarea pe rand a statiilor de alimentare cu combustibil, a anumitor firme, pana ce acestia au dat faliment sau au micsorat pretul pentru a ramane pe piata".

Octavian Danciu crede insa ca ideea nu este deloc buna pentru ca OMV Petrom detine cea mai mare cota de piata, dar are si cele mai mici preturi.

"Deci nu poti convinge lumea sa plece de la cel mai ieftin si sa alimenteze de la altii. Ideea era sa incepi cu cei mai mici ca sa ii ameninti cu falimentul si sa ii afecteze lucrul ...asta. Incepe cu LukOil, cu MOL, cu cine vrei tu, dar nu cu PETROM", comenteaza el.

Scopul boicotului este micsorarea pretului carburantilor, care se indreapta vertiginos catre pragul de 6 lei pe litru!

Protestele au inceput in mai multe orase din tara, inca de la finele anului trecut si continua!

Oamenii au creat pe Facebook si deja circula fel si fel de imagini sugestive, iar unele dintre ele pot fi gasite in Galeria Foto!

Zeci si chiar sute de soferi s-au strans in benzinarii, incercand sa blocheze activitatea unora dintre ele si au cumparat combustibil in valoare de unu sau zece bani, au ales sa plateasca cu monede si au folosit cat mai multe dintre serviciile gratuite.

Incepand de luni, soferii din orase ca Bucuresti, Cluj sau Iasi vor sa "boicoteze" benzinariilor, nemaintrand deloc in ele.

Mesajele de sustinere a campaniei circula deja pe messenger si Facebook, dar si pe bloguri!

Pretul benzinei a sarit in aer de la finele anului trecut si pana acum, iar la ora actuala cu foarte mare greutate mai pot fi gasiti carburanti sub 5 lei pe litru! Partea proasta este ca Romania are preturi mai mari la carburanti decat Luxemburg chiar daca puterea de cumparare este exact invers.

Citeste Cum ajungem sa platim o benzina atat de scumpa, desi avem resurse de petrol?

Cauzele sunt multiple: cert este insa ca perspectivele sunt sumbre! Unele voci vorbesc de benzina de 7 lei!

Vezi si Benzina se apropie de 6 lei pe litru! Cum poti sa reduci consumul de carburanti ca sa nu tragi pe dreapta!