La intrebarea "Care crezi ca este cea mai mare amenintare pentru casa ta?", 38,1% dintre participantii la sondaj au indicat izbucnirea unui incendiu in locuinta lor sau in casa vecinilor, iar 30,5% au mentionat cutremurul, precizeaza Asociatia pentru Promovarea Asigurarilor.  

15,4% dintre respondenti au mentionat inundarea provocata de apa din conducte, iar 10,4%, spargerea locuintei de catre hoti.

Alunecarile de teren (alese de 1,8% dintre participantii la sondaj) si inundatiile (0,9%) au ocupat ultimele locuri in topul riscurilor de care se tem romanii.  

La sondaj au participat 1.766 de respondenti, dintre care 50% femei si 50% barbati.

62% dintre acestia locuiesc la bloc, iar 78% sunt din mediul urban.  

43% dintre ei au avut o inundare provocata de spargerea conductelor (80% dintre acestia locuind la bloc), iar 4,93% au avut un incendiu in locuinta.  

Aproape jumatate dintre romani au auzit de o spargere a locuintei in vecini, dar patru din 10 posteaza fotografii pe Facebook atunci cand sunt plecati.

"Conform rezultatelor sondajului, doar 23,1% dintre respondenti considera ca o asigurare obligatorie de locuinta reprezinta o protectie suficienta pentru locuinta lor. Cu toate acestea, gradul de penetrare al asigurarilor facultative in Romania nu a inregistrat cresterile asteptate. Nevoia de informare si educare cu privire la rolul asigurarilor este unul dintre elementele care stau la baza acestei situatii" arata APPA.