Anul acesta, la Bookfest, desi criza nu a ferit nici editurile, cei care expun au observat un interes mai mare fata de anii trecuti pentru carte.

La moda par a fi, pe langa romanele cu vampiri, si biografiile. O editura din Romania va publica o serie de biografii ale celor mai cunoscute personalitati ale secolului nostru.

Iata ce puteti gasi la Bookfest:

"Leaganul respiratiei" de Herta Muller si "Dupa 20 de ani.1989" de Ion Iliescu se numara printre volumele care vor fi lansate la cea de-a cincea editie a Targului de Carte Bookfest, care se desfasoara intre 9 si 13 iunie, la Romexpo, in Bucuresti.

Volumul laureatei premiului Nobel pentru literatura pe 2009 va fi lansat pe 12 iunie, la ora 16.30, si va fi prezentat de Mircea Cartarescu, Simona Kessler, Alexandru Al. Sahighian, Rodica Binder si Denisa Comanescu. La sfarsitul lunii septembrie, Herta Muller va veni la Bucuresti, unde va fi protagonista unei serii de evenimente speciale organizate de editura Humanitas.

Un alt eveniment editorial este lansarea volumului "Dupa 20 de ani. 1989" de Ion Iliescu, la editura Semne. Fostul presedinte va acorda autografe, la eveniment, joi.

Gabriela Adamesteanu isi lanseaza la Bookfest, sambata, la standul Polirom, noul sau roman, "Provizorat" - o impletire de povesti si istorii personale si un portret al Romaniei secolului al XX-lea. De asemenea, scriitoarea va participa, joi, la masa rotunda intitulata "Experienta narativa in viziunea scriitoarelor spaniole si romane", alaturi de Cecilia Stefanescu si de o parte dintre invitatele din Spania - Carme Riera, Rosa Montero si Milagros Frías.

Printre evenimentele editurii Cartea Romaneasca de la Bookfest se numara lansarea romanului "Ana Maria si ingerii", de Radu Aldulescu, inspirat dintr-o poveste de viata reala, si "Gluma ruseasca", de Dragos Ghitulete.
Mircea Cartarescu este asteptat, sambata, la standul Humanitas, pentru a-si lansa volumul de proza "Frumoasele straine", dar si pe cel de versuri intitulat "Nimic" - un neasteptat text "de sertar", recuperat de poet dupa multi dedicati prozei.

Cartarescu va face, insa, si un adevarat tur de forta prezentand volumele Monicai Pillat si ale lui Dinu Pillat, antologia unui poet strain favorit - Allen Ginsberg - precum si titluri ale altor autori romani care s-au aplecat asupra cercetarii literare, istorice sau spirituale. Cartarescu va mai participa, pe 13 iunie, la masa rotunda "Pentru cine scriem? Cine ne citeste?", alaturi de Ana Blandiana, Ana Maria Sandu si Cezar Paul Badescu si de invitatii spanioli Rosa Montero, Milagros Frías si Ray Loriga.

Printre lansarile Humanitas de la Bookfest se mai numara volumele "Generalul Ion Mihai Pacepa. Orizonturi rosii" de Lucia Hossu Longin si "Intalnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu.

Anul acesta, editura Curtea Veche aduce invitati speciali la targ: Péter Esterházy, Morten Hansen, Ray Loriga, Najat El Hachmi si Petru Popescu. Printre volumele care vor fi lansate la editura se numara "La inceput, eram inca un om normal - Iolanda Malamen in dialog cyberspatial cu Péter Esterházy", "Fata din Nazaret" de Petru Popescu si "Cazuti din cer" de Ray Loriga.