"Suntem intr-o faza foarte avansata. Sigur si dansii (sindicalistii - n.r.) trebuie sa isi consulte membrii de sindicat, reprezentantii. Vestea buna este ca putem, si asta este oferta noastra, sa ne tinem de principiul pe care l-am enuntat si este foarte corect: Sanatatea si Educatia sa mearga impreuna, sa nu mai fie diferente intre ei de cresteri salariale. Pentru 304.000 de angajati din sistemul de Educatie, de la 1 decembrie, practic intrand primele salarii in ianuarie, sa mergem cu inca 15%", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, transmite Agerpres.

Premierul a explicat ca majorarea salariala va ajunge in 2015 la 25% pentru profesori, acelasi procent pe care l-au primit si medicii. 

"10% i-au primit deja conform acordului si, practic, cat au primit medicii, 25%, primesc si profesorii 25%, iar ei sunt primii care beneficiaza de cresterile salariale. Dupa care speram in continuare sa fie legea-cadru, care sa includa aceste cresteri. Din punct de vedere bugetar este sustenabil acest lucru", a sustinut Ponta, precizand ca masura va fi adoptata printr-o ordonanta de urgenta. 

Reprezentantii sindicatelor din Educatie au avut luni, la Palatul Victoria, o noua runda de negocieri cu ministrii responsabili pe tema maririi salariilor in invatamant.