Apa Nova a anuntat ca se schimba modul in care este calculat tariful combinat platit de populatie. Astfel ca bucurestenii vor da cu aproape 8 bani mai mult pe fiecare metru cub de apa. In acest moment, tariful pe metrul cub este de 5 lei si 60 de bani.

In medie, un bucurestean consuma aproape 12 metri cubi de apa pe luna. De la 1 aprilie va plati cu aproape un leu mai mult lunar.

Reprezentantii ApaNova sustin ca au fost obligati sa creasca tariful la canalizare, dar l-au scazut pe cel pentru livrarea apei. Problema este ca TVA pentru canalizare este dublu, astfel ca in final, clientii platesc mai mult.

Nu doar bucurestenii vor plati mai mult pentru apa consumata. Potrivit Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice si alte companii de distributie a apei au cerut modificarea tarifelor la Iasi sau Alba Iulia.

Se anunta scumpiri si la gaze. Deputatii au amanat liberalizarea pietei gazelor programata la 1 aprilie, insa nu au anulat-o.

Dupa liberalizarea pietei se vor scumpi si gazele, sustine ANRE. Astfel pentru un apartament cu doua camere, fara centrala termica veti plati cu 50 de lei mai mult. In cazul aceluiasi apartament, dar cu centrala termica factura anuala va creste cu 240 de lei.

Si nu este totul. La vara ANRE discuta si tarifele la energie electrica. Astfel ca este posibil ca acestea sa creasca si pentru consumatori.