Duane Butcher, care a preluat conducerea Ambasadei SUA din decembrie, dupa plecarea fostului ambasador Mark Gitenstein, este din 2011 in Romania, el mai avand un mandat la Bucuresti si in anii 2000-2001.

"Cred ca faptul ca am mai lucrat aici mi-a oferit avantajul de a observa schimbarile. Cred ca romanii care traiesc aici se concentreaza mai mult asupra provocarilor si frustrarilor vietii intr-un mare oras, dar eu am avut ocazia sa vad cat de mult s-a schimbat in ultimii 10 ani. Este aproape de nerecunoscut. Stiu ca poate sunt mai usor de vazut lucrurile care deranjeaza sau ii frustreaza pe unii, dar eu observ schimbarile extraordinare. Bucurestiul era un oras mai linistit, in care era usor de trait in 2000-2001, dar acum este mult mai modern si avansat. Uitati-va la cum arata parcurile acum, la imbunatatirea infrastructurii rutiere, centrele comerciale, locurile de distractie, ceea ce s-a facut in Centrul Vechi. Sunt schimbari foarte mari si sper ca romanii sa nu uite sa le remarce", a spus el, intr-un interviu acordat Mediafax.

De asemenea, el a marturisit ca a mers la schi cu copiii sai pe Valea Prahovei, apreciind mult si orasele Brasov, Sibiu si Sighisoara, dar si Timisoara, unde a mers de mai multe ori in vizita in perioada cand a lucrat la Ambasada SUA de la Belgrad.

Butcher mai crede ca romanii sunt prea critici in ceea ce ii priveste, el aratand ca americanii se simt foarte bine in tara noastra deoarece intalnesc si lucreaza cu oameni bine pregatiti, cu bune cunostinte de limba engleza, care impartasesc valorile occidentale.

"Cred ca romanii sunt prea critici cu ei insisi. Noi ne simtim foarte bine aici, aproape ca acasa si cred ca e o tara care, mai mult decat altele in care am lucrat eu, impartaseste ceea ce numim valorile americane, valorile occidentale. Eu ma simt foarte bine aici, serviciile sunt bune, oamenii sunt politicosi si prietenosi. Si firmele americane de aici ne spun lucruri foarte bune despre cei pe care ii angajeaza. E si unul dintre motivele pentru care firmele americane aleg sa vina aici, pentru forta de munca. E usor de gasit oameni bine pregatiti, cu cunostinte foarte bune de limba engleza", a apreciat el.