VEZI AICI LIVE IMAGINI DE LA MITING!

Liderii de sindicat anuntasera initial 50.000 de participanti.

Sindicatele protesteaza astfel fata de noul Cod al Muncii, pe care Guvernul si-a angajat raspunderea saptamana trecuta. Astazi, se voteaza in Parlament motiunea de cenzura a Opozitiei, care ar putea duce la demiterea Guvernului.

Opozitia a prezentat in Parlament motiunea de cenzura impotriva Codului Muncii

Traficul este restrictionat in Capitala din 16 martie ora 5.00 pana in 17 martie ora 3.00.

Astfel, traficul rutier este restrictionat pe Bulevardul Libertatii – sensul dinspre Bulevardul Natiunile Unite catre Calea 13 Septembrie.

In intervalul orar 9.00 – 22.00 este restrictionat in totalitate traficul rutier pe Bulevardul Libertatii, intre Bulevardul Natiunile Unite si Calea 13 septembrie si pe Bulevardul Unirii intre Piata Constitutiei si intersectia cu Bulevardul Regina Maria.

Sindicalisti spun ca daca in urma mitingului din 16 martie nu vor fi rezolvate cererile lor vor face greva generala.

Presedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat ca Guvernul a gasit singura solutie la indemana pentru a pedepsi cetatenii Romaniei prin Codul Muncii, piata muncii pe care Guvernul o vede extrem de flexibila fiind in continuare depopulata dupa intrarea in vigoare a acestei noi reglementari.

In opinia lui Costin, Parlamentul s-a transformat intr-o anexa a Executivului, parlamentarii neavand "nici macar decenta de a citi argumentele" privind Codul Muncii puse la dispozitie de sindicalisti.

Boc: Contractele de munca pe termen nelimitat raman regula! Vezi ce schimbari aduce noul Cod al Muncii! 

Liderul BNS a precizat ca, in 17 martie, dupa miting, liderii celor cinci confederatii vor stabili urmatorul pas. El a facut apel la toti lucratorii din Romania nemultumiti de angajatorul lor sa vina in Piata Constitutiei miercuri.

Guvernul si-a asumat, saptamana trecuta, raspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL si PC au depus o motiune de cezura care va fi dezbatuta si votata in 16 martie.