"In strategia noastra, ar urma sa mergem in pasi semestriali, asa cum am mers si pana acum, ca se pare ca au fost mai simplu de absorbit si de catre sectorul public si de catre sectorul privat, pentru ca se aplica la toata lumea. La 1 ianuarie 2016 avem batut in cuie, adoptat, sigur va fi 1.200 (salariul minim - n.r.) si ne-am dori la 1 iulie - 1.300 de lei, 1 ianuarie 2017 - 1.400 de lei. Stiu ca propunerea dvs. e 1.500, daca nu ma insel, dar cred ca e sustenabil si pentru bugetari si pentru sectorul privat o crestere semestriala astfel incat la 1 ianuarie 2017 sa fim la 1.400 de lei salariul minim pe economie", a spus Ponta la o intalnire a Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social. 

Premierul a precizat insa ca datele pe care le-a prezentat sindicatelor sunt "neoficiale" si inca "nebatute in cuie".

Andreea Paul: Cresterea abrupta a salariului minim nu rezolva problema saraciei romanilor

Deputatul PNL Andreea Paul considera ca prin cresterea "abrupta" a salariului minim pe economie nu se rezolva problema saraciei romanilor, aceasta masura fiind, in opinia sa, o tentativa de "a acoperi mediatic problemele penale ale premierului PSD inculpat" care 'loveste' mediul economic.

"Cresterea abrupta a salariului minim nu rezolva nici problema saraciei romanilor, nici problemele penale ale premierului PSD inculpat, dar loveste naprasnic in firmele debutante, in agricultura si in industriile romanesti intensive in forta de munca ieftina. Solutia la saracia extrema a romanilor este locul de munca si cat mai multe firme active care sa le ofere acest loc de munca. Cresterea cu o treime a salariului minim pe economie loveste naprasnic exact in solutia corecta si de durata. In realitate, 'binefacerile' interventiei PSD in salariul minim 'loveste" in cei pe care sustine ca ii ajuta si reprezinta o noua tentativa de a acoperi mediatic problemele penale ale Premierului PSD inculpat", a precizat ea, potrivit Agerpres.

Parlamentarul a aratat ca aceasta cresterea abrupta a salariului minim pe economie loveste in agricultura si in toate industriile intensive in forta de munca ieftina, loveste in firmele debutante, in intreprinderile mici si mijlocii cu rate reduse ale profiturilor, in capacitatea de a crea noi locuri de munca ale companiilor, fapt ce va duce la majorarea de preturi, la bunuri si servicii mai scumpe si cresterea saraciei.

"PNL considera ca relaxarea fiscala si deblocarea investitiilor publice, care au atins un minim periculos sub guvernul PSD, sunt solutiile pentru repornirea motoarelor economice, pentru crearea de noi locuri de munca si pentru diminuarea saraciei extreme, pentru integrarea in munca a somerilor si a asistatilor sociali capabili de munca. PNL atrage atentia, totodata, ca ne-am asumat angajamente interne intre partidele politice si angajamente europene si internationale de a nu genera derapaje economice si dezechilibre bugetare, de a dezbate cu responsabilitate o noua lege a salarizarii unitare a bugetarilor", a mai aratat deputatul liberal.