Stiati, de exemplu, ca in SUA, se pot deduce cheltuielile cu... uleiul de corp? Bine, acest lucru se intampla doar daca esti culturist si se presupune ca aceasta cheltuiala este una necesara pentru a putea ajunge la performanta.

Site-ul CheapSally.com a realizat o lista cu unele dintre cele mai ciudate deduceri din SUA pe care le-au intalnit, unele legale, altele incercari de eludare a legii.

Ei au intocmit, de asemenea, si o lista cu cei mai celebri evazionisti fiscali ai Americii.

Deduceri de taxe legale, dar ciudate:

1.Un antreprenor a cerut deducerea cheltuielilor cu mancarea pentru pisici, motivand ca are nevoie de aceste animale pentru a prinde soareci si serpi.

2.Culturistii isi pot deduce cheltuielile cu uleiul de corp, pentru ca acesta este privit ca un produs necesar in timpul competitiilor, care ii ajuta sa castige.

3.Dupa ce doctorul i-a prescris sa faca sport, un american si-a instalat o piscina in curte si a cerut deducerea cheltuielilor din asigurarile de sanatate.

4.O dansatoare de dansuri exotice a cerut deducere de taxe pentru operatia de marire a sanilor, argumentand ca acest lucru o ajuta in cariera.

5.Costurile pentru angajarea unei bone pot fi deduse in cazul in care aceasta are grija de copil in timp ce parintii fac voluntariat.

Cereri de deduceri de taxe, care nu au fost acordate:

1.Un om de afaceri a incercat sa deduca cheltuielile pentru o haina de nurca, precizand ca aceasta era necesara in intalnirile pe care le avea cu clientii.

2.Dupa ce si-a invitat toti clientii la nunta fiicei sale, un om de afaceri a inceract sa deduca cheltuielile, argumentand ca acestea au fost facute cu scopul de a-si amuza partenerii de afaceri.

3.Un alt om de afaceri a cumparat clientilor lui si sotiilor acestora bilete la Super Bowl, dar nu a putut demonstra ca excursia a avut vreo legatura cu afacerile.

4.In timpul Razboiului Rece, un cetatean ingrijorat a incercat sa construiasca un scut nuclear si a incercat sa deduca cheltuielile motivand ca ceea ce facuse era “medicina preventiva”.

5.Un traficant de droguri a incercat sa obtina subventii pentru culturile sale de marijuana, dar rezultatul a fost arestarea sa si confiscarea proprietatii.

6.Un om de afaceri aproape de faliment a incercat sa obtina de la stat 10.000 de dolari pe care ii platise unui incendiator pentru a-i da foc la birou, ceea ce l-a dus direct in arest.

Evazionisti fiscali celebri:

1.Al Capone – suma datorata statului: 215.000 de dolari. A facut 11 ani de inchisoare, a platit amenzi de 272.000 de dolari, plus taxe si cheltuieli de judecata.

2.Martha Stewart – suma datorata statului: 220.000 de dolari, pe care o plateste retroactiv.

3.O.J. Simpson – suma datorata: 1,4 milioane de dolari. Simpson a fentat plata sumelor datorate catre stat, dupa ce a fost condamnat pentru furt si rapire.

4.Nicolas Cage – suma datorata: 6,2 milioane de dolari, pe care o plateste retroactiv.

5.Judy Garland – suma datorata: 4 milioane de dolari, pe care o plateste retroactiv.

6.Wesley Snipes – suma datorata: 15 milioane de dolari, pentru care a fost condamnat la 3 ani de inchisoare, plus plata retroactiva.