Experienta Harvard e greu de tradus in cuvinte. Pare, asadar, scenariul perfect sa aduci in Romania profesori care predau in State. Ideea scolii de vara "Aspire" exact asa a pornit.

Au venit inapoi in Romania cu ideea de a oferi unor copii exceptionali o experienta exceptionala. Sa fie inspirati de invitatii de la Harvard, dar sa se inspire si unii pe altii.

Te poti inscrie pe site-ul www.aspireacademy.ro.

Programul se adreseaza studentilor din anii 1 si 2 de facultate. Ambitiosi si care vor sa schimbe ceva in mediul lor.

Inscrierile au inceput in forta si continua pana pe 15 iunie. Primul pas e sa cercetezi cu atentie site-ul. Apoi, completezi formularul online si trimiti un cv si un mic eseu, care sa-ti reflecte preocuparile si personalitatea. Cei mai promitatori candidati vor fi chemati pentru un interviu fata in fata cu membrii comisiei. Care vor avea grija sa ii aleaga pe cei cu "gena" de lider.

Nu se intampla foarte des studentilor romani sa aiba parte de experiente occidentale. Este folositor mai ales pentru cei care vor sa urmeze programe de masterat sau de doctorat in afara.

Pentru organizatori, e foarte important e ca studentii alesi sa socializeze. Dupa conferinte, vor avea timp de relaxare in Poiana Brasov si in orasul de la poalele Tampei. Si vor putea sa isi descopere talentele pentru dans, fotografie sau teatru. Pentru toti cei alesi, programul este gratuit.