Invitat la videochat la incont.ro, Mihai Seitan, a explicat ca declaratiile de saptamana trecuta, potrivit carora alocatia de stat se va acorda, din 2011, doar copiilor din familiile sarace, urmand sa fie eliminate pentru cei cu familii bogate, a fost scoasa din context.

Dorinta noastra este de a targeta familiile care au venituri mici, insa toti copiii vor primi alocatie. Alocatia este un drept al copilullui si ar fi fost neconstitutional sa o eliminam, dar Constitutia nu spune ca trebuie sa fie o suma fixa. Vom acorda aceeasi alocatie tuturor copiilor, la care se va adauga o alocatier suplimentara, in functie de veniturile familiei”, a explicat Seitan.

Ministrul a mai precizat ca noua legislatie va intra in vigoare cel mai probabil din 2011 si ca este posibil ca si cuantumul alocatiei sa creasca.

Referitor la riscul de a creste numarul de copii in familiile sarace, tocmai ca urmare a majorarii sumelor primite de la stat, Seitan a precizat ca acordarea ajutoarelor sociale va fi conditionata, de exemplu, cu mersul la scoala sau cu folosirea banilor in interesul copiilor.

Ministrul Mihai Seitan declarase, saptamana trecuta, ca Guvernul va stabili un plafon al veniturilor parintilor pana la care copiii vor primi alocatie. Copiii cu familii bogate ar fi urmat sa nu mai primeasca deloc alocatie, declaratie contrazisa in aceeasi zi premierul Emil Boc.