In noaptea de duminica spre luni, in jurul orei 2:00, cateva persoane neidentificate pana in prezent, au taiat opt cabluri de la instalatiile de semnalizare de pe ruta de circulatie Bucuresti Nord – Pajura. Hotii au furat, totodata, si aproximativ 20 de metri de cablu.

In urma acestor actiuni, circulatia trenurilor dinspre si spre Gara de Nord din Bucuresti a fost afectata, unele trenuri fiind chiar anulate.

E vorba despre acceleratul de Pitesti - Curtea de Arges, acceleratul Curtea de Arges - Golesti, acceleratul Bucuresti Nord - Pitesti, acceleratul Targoviste - Titu, acceleratul Titu - Targoviste, acceleratul Titu - Bucuresti Nord si rapidul Constanta - Bucuresti Nord.

Calatorii afectati au fost directionati la trenurile urmatoare aflate in circulatie, la intervale de aproximativ 60-80 de minute.

Trenurile care au sosit sau au plecat de la sau inspre Constanta si Galati au avut intarzieri mari, de aproximativ 80 minute. Si celelalte garnituri de pe traseul Bucuresti Nord - Pajura au ajuns la destinatie cu 30-40 de minute mai tarziu, deoarece a fost afectata activitatea in Grupa Tehnica Grivita si la Depoul Bucuresti Calatori, unde s-au pregatit si format garniturile si locomotivele pentru Gara de Nord.