Actiunea federatiei sindicale a fost inregistrata la Tribunalul Sibiu, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru 14 septembrie, se arata intr-un comunicat al Transgaz transmis azi Bursei de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Compania a anuntat ca va distrinui dividende reprezentand 90% din profitul din profitul de anul trecut, de peste 376 milioane de lei (echivalentul a 89 milioane de euro). Dividendele vor fi virate de Transgaz incepand cu data de 17 octombrie, prin intermediul BRD.

Transgaz este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, cel care detine 73,5% din titluri. Fondul Proprietatea are o participatie de 14,98% din capitalul Transgaz, in timp ce mai multi actionari cumuleaza 11,5% din titluri.

Actiunile Transgaz au fost tranzactionate marti la BVB la pretul de 222 lei pe unitate, in scadere cu 0,45%. Transgaz are o capitalizare de 2,6 miliarde de lei (echivalentul a 623 milioane de euro).

Citeste si:

Audi, bun de plata. Cu ce l-a enervat constructorul auto german pe Eminem VIDEO

Presa tabloida din Marea Britanie, pusa la zid. Sunday Mirror, Daily Mirror si People, acuzate ca au interceptat ilegal telefoane