Pentru 75% dintre studenti, buzunarul parintilor e unica sursa de venit. Abia recent pe unii i-a impins de la spate nevoia. Din Basarabi, judetul Constanta, de unde vine Cosmin Ivan, banii parintilor vin tot mai greu. Este student la Marketing, insa acum jongleaza cu seminarii, cursuri si un job part time in domeniul marketingului intr-o firma de evenimente. Asa ca el castiga pe luna in jur de 1.100 de lei.
 

"Studentilor nu le poti impune un program chiar fix, trebuie sa ajunga si la cursuri si la examene", spune Adina Patila, coordonator PR.

Dintre cei 200 de mii de studenti care sunt acum angajati legal, doar cateva zeci castiga in jur de 2.000 de lei.

Oana lucreaza full time intr-un hipermarket, unde le imparte clientilor carduri de fidelitate. Are de plata o facultate privata. Nu-i nevoie sa fii la Finante ca sa-ti dai seama ca, si angajat, tot e greu sa ramai pe picioarele tale. Ca student, dai pe luna 400 de lei pe cazare, 300 de lei pe hrana, 50 pe transport si 100 de lei pe carti, adica de la 850 de lei in sus. In aceste conditii, nu-i de mirare ca, pentru multi, inca vin din provincie oale cu ciorba si casolete cu sarmale.