Sunt doi ingineri de top pe care Agenţia Spaţială Americană i-a recrutat tocmai pentru că sunt excepţionali. Unul e sibian şi s-a ocupat de propulsia celebrelor sonde Voyager, trimise în Cosmos încă din anii 70, iar celălalt este un ieşean care controlează maşinăriile trimise pe Marte să pregătească o viitoare colonie umană pe Planeta Roșie. Prin munca lor, amândoi sunt departe în viitor şi ne duc şi pe noi acolo, cu fiecare proiect de succes.

Statele Unite ale Americii, 320 de milioane de locuitori, tărâmul tuturor posibilităţilor. De la est la vest, o întreagă naţiune îşi arată măreţia şi aloca cei mai mulţi bani din lume pentru crearea de tehnologie avansată. Sunt proiecte menite să ajute omenirea şi care să ne ducă pe alte Planete.

2% din PIB-ul americanilor merge anual la NASA, agenţia spaţială care adună cei mai iscusiţi cercetători de pe Pământ, mii de specialişti care îşi pun mintea la contribuţie pentru ca omenirea să poată cuceri spaţiul. NASA adună încă din secolul trecut elita inteligenţei mapamondului: americanii au păşit pe Lună şi tot ei, prin centrul NASA din California, trimit în prezent roboţi în spaţiu, pe Jupiter şi Marte.

De aproape un deceniu, specialiştii de la sediul JPL din Pasadena studiază planeta Rosie cu ajutorul unor maşinării manevrate de pe Pământ. Filmează, fac fotografii, iau probe de sol şi detectează substanţe din diverse zone de pe Marte. Au o misiune clară, sunt trimişi să pregătească terenul pentru o viitoare colonie umană, iar sosirea omului ar putea avea loc în următorii 50 de ani. Din centrul de la NASA, primim explicaţii în limba română.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.