La New York, zeci de mii de confetti au fost revarsate peste Times Square. Excentrica Lady Gaga, new-yorkeza get beget, a dat startul numaratorii inverse la Revelionul metropolei americane, in timp ce globul de cristal, impodobit cu luminite, a coborat deasupra pietei Times Square.

Cum petrecerea a fost stropita din belsug cu alcool, o companie americana a facut valva in presa anuntand vanzarea unor "plasturi anti-mahmureala", pe baza de produse naturale.

Nimic nu a fost lasat la voia intamplarii, cu atat mai putin sutele de mii de confetti, cantarind in total peste o tona, care au plutit deasupra pietei, fix la miezul noptii. La repetitie totul a mers struna.

Urmand traditia, deopotriva oameni de rand si vedete si-au scris dorintele de Anul Nou pe bucatelele de hartie colorata. Altruist, Robert de Niro vrea mai multe locuri de munca pentru americani. Matthew Broderick s-a gandit la un an pasnic. Iar primarul Bloomberg spera ca orasul sau sa ramana in topul celor mai sigure locuri din toata tara.

Artificiile de la Londra, dar si din alte mari orase britanice, au fost proiectate astfel incat sa arate perfect si pentru cei care le urmaresc la televizor. Mai ales culorile, dau asigurari organizatorii, vor fi pe masura performantelor pe care le au ecranele HD.

Edilii mai multor orase din nordul Italiei le-au cerut petrecaretilor sa se multumeasca doar cu spectacolul pirotehnic oficial, adica focurile de artificii organizate de primarii.

Motivele invocate sunt diverse: protectia cainilor si pisicilor, care, spun iubitorii de animale, se sperie de moarte din cauza pocnitorilor; reducerea smogului; ori protectia cladirilor istorice. In orice caz, cine incearca sa lanseze artificii pe cont propriu risca amenzi serioase. Chiar 500 de euro la Torino.

Cu ocazia Revelionului, locuitorii din Samoa, o insula pierduta undeva in mijlocul Pacificului, au facut un spectaculos salt in timp. Guvernul lor a decis schimbarea fusului orar pentru bunul mers al legaturilor comerciale cu Australia si Noua Zeelanda. Asadar, anul acesta 30 decembrie a "disparut" din calendar. Iar daca samoanii se numarau printre ultimii locuitori ai planetei care vedeau apusul intr-o zi anume, de acum li se vor alatura primilor pamanteni care vad rasaritul soarelui.

Citeste si:

Isoria publicitatii. De la mesajele dinaintea erei noastre, la promovarea online INFOGRAFIC