Potrivit proiectului de hotarare, organizarea Jocurilor Olimpice din 2020 in Bucuresti ar fi reprezentat un eveniment care ar fi generat "un impuls major pentru economia Romaniei, o dezvolare a turismului si a infrastructurii, dar si crearea unor noi locuri de munca".

Dupa aproximativ o jumatate de ora de dezbateri, in care consilierii au catalogat acest proiect ca fiind "futurist", "similar proiectului privind autostrada suspendata", "de nerealizat", a fost supus votului, obtinand doar 22 de voturi "pentru".

Primarul general Sorin Oprescu a criticat "superficialitatea si interesele meschine" care au dus la respingerea in CGMB a trei proiecte, printre care si cel privind demersurile pentru organizarea la Bucuresti a Jocurilor Olimpice din 2020, spunand ca nu va renunta la aceasta idee.

"Constat ca unora nu le mai pasa de nimic! Consilierii politici au ajuns sa blocheze orice proiect de dezvoltare si modernizare a orasului", a spus primarul general, citat de Mediafax.

Cele trei proiecte respinse in sedinta Consiliului general al Municipiului Bucuresti de vineri, la care a facut referire Sorin Oprescu au fost cel privind aprobarea depunerii candidaturii municipiului Bucuresti pentru gazduirea Jocurilor Olimpice de vara din 2020, cel legat de reabilitarea urbana a raului Dambovita si cel referitor la Regulamentul de ordine pentru autorizarea, construirea si amplasarea reclamelor publicitare in Capitala.