Joe Green este omul care a fost martor la nasterea Facebook, dar de care nu ai auzit niciodata. Asta pentru ca a refuzat sa ia parte din proiect. Frica a stat in calea succesului personal si, in ultima instanta, a unei averi considerabile.

Povestea a inceput in camera de camin de la Harvard pe care o impartea cu fondatorul Facebook Mark Zuckerberg. Green il ajutase pe Zuckerberg cu site-ul “hot or not” Facemash. Insa au fost descoperiti in scurt timp de conducerea facultatii si amenintati cu exmatricularea.

Asa ca, atunci cand Zuckerberg a hotarat sa infiinteze Facebook - afacerea de 17,5 miliarde de dolari care va fi listata la bursa incepand cu aceasta saptamana - si a vrut sa-l coopteze si pe colegul lui de camera in proiect, acesta a refuzat.

Am avut ceva probleme cu proiectul anterior… iar tatal meu, care este profesor, nu a fost fericit cu perspectiva ca eu sa fiu exmatriculat. Lui Zuckerberg ii place sa faca misto de el din cauza asta, insa suntem in continuare foarte apropiati”, a spus Joe Green pentru postul american de televiziune ABC.

Asadar, pentru o scurta perioada de timp, cei doi au mers pe drumuri separate. Zuckerberg si-a vazut de site, Green a lucrat in cadrul campaniei electorale din 2004 a lui John Kerry.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.