De ce acest premiu urias? Google explica intr-un post pe blog ca va cere un raport detaliat hackerului despre cum a reusit sa exploateze browserul, care nu este initial o conditie de inscriere in concurs. Dobandind aceste informatii, Google va reusi sa securizeze Chrome-ul si mai puternic ca pana acum.

"Nu numai ca vom reusi sa reparam toate bug-urile, dar studiind vulnerabilitatile si exploatand tehnicile vom imbunatati testarea automata si sanbox-ul", au declarat Chris Evans si Justin Schuh, inginerii pe securitate de la Chrome.

Hackerii nu trebuie neaparat sa tinteasca browserul Chrome pentru a castiga ceva bani. Google plateste $ 20.000 oricarui participant care pot exploata bug-uri din Windows, Flash sau un driver de dispozitiv si probleme de securitate care ar putea afecta utilizatorii de toate browserele.

Pentru hackerii care scot la iveala defecte specifice Chrome, Google va plati $40,000 pentru fiecare, iar pentru cei care care vor gasi bug-uri in Chrome, compania le va oferi de la $60.000 in sus. Limita este milionul de dolari.

Concursul va avea loc saptamana viitoare, in cadrul conferintei CanSecWest, la Vancouver.