Cea mai recenta versiune a acestui joc, produs de compania finlandeza Rovio Mobile, denumit Angry Birds Space, a fost prezentata oficial joi si va fi lansata in magazine pe 22 martie.

NASA a postat cu aceasta ocazie o inregistrare video, care il prezinta pe unul dintre astronautii sai de la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS), Donald Pettit explicand principii de fizica spatiala, folosind ca accesorii cateva personaje din jocul Angry Birds.

Pentru a evidentia acele principii, Don Pettit lanseaza o pasare rosie din plus, pe un culoar al ISS, cu ajutorul unei catapulte improvizate.

"Aceasta colaborare a inceput printr-un simplu schimb de mesaje, pe Twitter, despre pasari si porci in spatiu, dar a devenit apoi o formidabila oportunitate de instruire", a declarat David Weaver, unul dintre purtatorii de cuvant de la NASA.

"Jocurile ii amuza si ii distreaza pe oameni, dar ele pot fi si o sursa de inspiratie si o sursa de informatie", a adaugat el intr-un comunicat.

"NASA a fost partenerul ideal pentru programul nostru Angry Birds Space", a dezvaluit, la randul sau, directorul de marketing al companiei Rovio Mobile, Peter Vesterbacka. "Abia asteptam sa lucram din nou cu NASA pentru a crea si alte experimente educative", a afirmat acesta.

Cea mai recenta versiune aduce 60 de niveluri si noi personaje

Angry Birds Space, cea mai recenta versiune a unuia dintre cele mai populare jocuri de pe telefoanele inteligente, numara 60 de niveluri, noi personaje si reguli cu care utilizatorii sunt deja familiarizati, "dar cu aspecte unice intr-un mediu cu o gravitatie variabila".

"De la imponderabilitatea spatiului la puturile gravitationale de pe planetele inconjuratoare, utilizatorii se pot amuza gratie fizicii, explorand noi posibilitati ale jocului", se afirma in comunicatul emis de compania producatoare.

Angry Birds este un joc video de tip puzzle, produs de compania finlandeza Rovio Mobile. Lansat in decembrie 2009, acest joc a fost descarcat in 2010 in peste 12 milioane de copii de pe aplicatia App Store a companiei Apple. Jocul este disponibil in prezent mai mai multe platforme, inclusiv Android, Bada, Chrome, webOS.

In acest joc, utilizatorii folosesc un fel de prastie pentru a catapulta pasari in directia unor porci, asezati pe sau in interiorul unor structuri din piatra sau lemn, cu intentia de a distruge toti porcii de pe terenul de joaca. Pe masura ce jocul avanseaza, utilizatorii vad aparand pasari noi, dintre care unele sunt inzestrate cu puteri speciale. Rovio Mobile a produs Angry Birds cu numeroase actualizari gratuite, care aduc un continut suplimentar jocului, iar compania finlandeza a lansat si cateva versiuni speciale ale jocului, precum cea inspirata de filmul de animatie "Rio" si cea inspirata de sarbatoarea de Halloween.

Angry Birds isi datoreaza succesul si popularitatea gratie usurintei cu care poate fi jucat, graficii si pretului mic practicat de compania producatoare. Popularitatea sa a condus la aparitia unor versiuni pentru computere, console de joc, a unei versiuni online, a unor produse derivate si, pe termen lung, a unui lungmetraj si a unui serial TV.