In Statele Unite, iPhone 4S este disponibil pentru prima data prin intermediul a trei operatori, respectiv Sprint Nextel, AT&T Inc si Verizon Wireless, fata de doi pana in prezent.

Cererea foarte mare pentru iPhone 4S, prezentat cu o zi inaintea mortii cofondatorului Apple Steve Jobs, reprezinta o recunoastere a mostenirii lasate de acesta, a afirmat William Choi, analist la Janney Montgomery Scott LLC.

"Este ultimul model dezvoltat cu Steve Jobs la Apple. Exista cu siguranta implicatii sentimentale", a spus Choi.

Apple a prezentat, saptamana trecuta, modelul iPhone 4S. Nou si totusi asemanator cu cel vechi, au spus utilizatorii despre telefonul lansat de Apple. Milioane de pasionati din toata lumea s-au declarat dezamagiti de noul gadget, iar actiunile companiei au scazut imediat dupa lansare.

Noul model Apple este mai rapid, are o camera foto cu o rezolutie mai mare si un "asistent personal" care raspunde la comenzi vocale. Siri, asa cum a fost botezata aplicatia, stie sa dea raspunsuri unor intrebari ca "Am nevoie de o umbrela azi?" sau "Unde gasesc pizza?". Produsul este optimizat pentru jocuri, fiind de aproape sapte ori mai rapid, din punct de vedere al graficii, decat iPhone 4.

Cel mai atractiv lucru la iPhone 4S ramane insa pretul. 199 de dolari pentru versiunea cu 16 gigabiti si 299 de dolari pentru cea cu 32. Un posibil avantaj in lupta cu alte telefoane inteligente. De data aceasta insa, vor aparea de la bun inceput iPhone 4S de culoarea alba si neagra.

iPhone 4S va fi disponibil in magazine de vineri si reprezinta prima lansare a unui produs nou de la decesul lui Jobs la 5 octombrie.

Citeste si:

Omul pe care Steve Jobs l-a divinizat. Cine l-a inspirat sa devina "Michelangelo al erei digitale"

Ce credea "oracolul tehnologiei" despre el insusi: "Faptul ca ma veti tine minte dupa ce mor este cel mai important lucru pe care l-am reusit in viata"