Primul card MasterCard Royal emis in Dubai unui afacerist vine cu diamante incrustate, lucru ce il face sa valoreze, in anumite situatii, mai mult decat suma retrasa de la bancomat sau platita la restaurant, scriu cei de la odee.com, care au realizat un top al celor mai ingenioase carduri bancare.

Daca dimpotriva esti pasionat de jocuri, atunci o varianta buna sunt cardurile care personalizate dupa personajele din jocul Transformers.

Sau daca esti amator de ciocolata, atunci sigur vei aprecia unul dintre cele 100 de carduri cu forma de ciocolata in staniol lansate de Visa.

Exista chiar si carduri rezistente la orice, sau la aproape orice, si asta pentru ca sunt din titan.

Iar pentru artistii, banca ruseasca Uralsib a scos cardul cu iluzie optica.

Cat te costa sa-ti faci un card personalizat?

Si bancile romanesti au oferte dintre cele mai diverse cand vine vorba despre clientii lor. Asa ca inclus in oferta lor si carduri personalizate.

Spre exemplu, pentru clientii ING Bank isi pot personaliza cardurile, emiterea unui card personalizat costa 50 lei, fata de 14 lei, comisionul standard. Poti sa-ti alegi propria fotografia, imaginea unui animal sau chiar o poza facuta in ultimul concediu, totul depinde de imaginatie. Atentie insa! Banca nu accepta pozele politicienilor, cele protejate de drepturi de autor sau cele cu personaje celebre.

La Citibank poti sa-ti personalizezi cardul de credit. La BRD, ai un card de debit atasat unui cont curent in lei cu utilizare nationala si internationala. Asta inseamna ca poti sa faci plati pe internet sau sa scoti bani de la bancomat. La fel ca la ING, emiterea unui astfel de card te costa 50 de lei si tot atat si taxa de administrarea anuala.

In prezent, in Romania sunt circa 12,58 de milioane de carduri valide aflate in circulatie, potrivit datelor Bancii Nationale din Romania (BNR).