Livrarile mondiale de tablete au totalizat 27,8 milioane de unitati in perioada mentionala, in urcare cu 50% fata de intervalul similar din 2011, potrivit unui raport al companiei de analiza a pietei IDC.

Samsung a livrat 5,1 milioane de tablete in trimestrul al treilea, de peste doua ori mai multe fata de aceeasi perioada a naului trecut, in timp ce cota de piata a Amazon a urcat de la 4,8% la 9%.

Apple a pierdut din cota de piata dupa ce oamenii au amanat achizitiile de ipad-uri in asteptarea noilor versiuni ale tabletei.

"Un numar considerabil de persoane interesate sa cumpere o tableta Apple au asteptat lansarea iPad mini", a declarat Tom Mainelli, director la IDC.

El considera ca actualul trimestru va fi foarte bun pentru Apple, datorita Ipad mini si a versiunii a patra iPad. Apple a vandut 3 milioane de iPad-uri si a epuizat practic stocurile weekend-ul trecut, in trei zile de la punerea in vanzare a noilor versiuni, dubland recordul inregistrat la lansarea precedenta.

iPad mini, cu un pret de 329-659 de dolari, a intrat pe o piata aglomerata de alternative mai ieftine de la Google, Amazon si Samsung.