Stii daca ti se ofera ceea ce, de altfel, platesti? Inainte sa visezi la superviteza de conectare, testeaza-ti conexiunea. Exista nenumarate site-uri care iti pot fi de ajutor, cum ar fi Speakeasy.net/speedtest sau Speedtest.net. 

Daca este ceea ce ti-a promis furnizorul tau de Internet, atunci nu mai ai ce sa imbunatatesti. Dar daca nu, citeste in continuare.

Pentru ca netul tau sa mearga ca uns, ai la dispozitie SG TCP Optimizer, sub forma unui fisier executabil. Il rulezi pe computer, bifezi "Modify All Network Adapters" si "PPPoE", la setari alegi "Optimal" si asta este. Il gasesti gratis pe Download.com sau la PC World.

Sunt si alte lucruri pe care le poti schimba in calculator. De exemplu, Add-on-urile pot fi vinovate de incetinirea vitezei de conectare. Cum vezi ce Add-on-uri opereaza pe browserul tau? De exemplu, in Explorer mergi la "Tools", selectezi "Manage Add-ons" si vezi care dintre ele sunt active. Pe cele pe care nu le folosesti dezactiveaza-le. Bine este sa faci curatenie si la cookies.

Si pe computerele contaminate conexiunea poate fi mai proasta. Cauta virusi, spyware, malware, oricum e bine sa-ti scanezi calculatorul frecvent. De folos pot fi Disk Cleanup si Disk Defragmenter din meniul System Tools. La final, testeaza-ti din nou conexiunea!

Cat despre viteza de download, ea poate varia de la caz la caz, dar specialistii ne recomanda o serie de pasi de urmat ca sa imbunatatim conexiunea.

In cazul torentelor, indicat este sa te multumesti cu cate o descarcare pe rand. Download-urile concomitente sunt mai lente. Apoi, descarca cel mai bun fisier posibil. Cu cat acesta este mai popular, cu atat download-ul va fi mai rapid. De asemenea, poti folosi un accelerator pentru torente, un program care te ajuta sa descarci mai repede. Un exemplu: Universal Torrent Accelerator 1.0

Ce este legal si ce este ilegal sa descarci de pe DC++ sau torente? Afla aici!

Orice ai descarca, inclusiv atasamentele dintr-un e-mail, incearca sa simplifici activitatile de pe calculator. Daca tu crezi, totusi, ca nu ai deschise foarte multe programe concomitent, dar conexiunea nu este in zilele ei bune, mergi la Task Manager (Ctrl + Alt + Del). Poate ca tu ai inchis un program, dar el continua sa functioneze.

In sfarsit, ai la dispozitie un download manager, care accelereaza si ordoneaza descarcarile, de pilda Google download accelerator sau Firefox download accelerator. Acestea te ajuta sa alegi descarcarile pe care vrei sa le accelerezi si pe cele ce mai pot astepta.

Citeste si: Parolele, ineficiente! Tehnologia lucreaza in favoarea atacatorilor!