"Pana acum am vandut 2.500 de telefoane iPhone, din toate modelele aparute pana acum", a declarat Panos Makris, directorul comercial al companiei.

In plus, 10% din telefoanele vandute de Cosmote sunt smarpthone-uri. Makris spune ca in topul celor mai vandute telefoane inteligente se regasesc telefoanele Samsung Galaxy, HTC si BlackBerry.

iPhone, lansat concomitent de Cosmote si Vodafone

Dupa ce Orange a avut luni de zile exclusivitatea la vanzarea telefoanelor iPhone in Romania, Cosmote si Vodafone au introdus, in noaptea de 16 spre 17 decembrie 2010, terminalul si in oferta lor.

Cosmote a pus in vanzare telefonul iPhone 4 la preturi intre 739 si 2.679 de lei, in functie de abonament.
 
Cea mai ieftina varianta de iPhone este cea de 16 GB, utilizatorii avand posibilitatea sa cumpere telefonul la pretul de 739 de lei, impreuna cu un abonament pe doi ani in valoare de 48,36 de euro pe luna (Cosmote Adventure).
 
Versiunea iPhone4 cu memorie de 32 GB are cel mai mare tarif in cazul in care este cumparata cu un abonament de un an, in valoare de 18,60 de euro lunar (Cosmote Discover).

Bursa zvonurilor: cum arata noul iPhone 5?

Lansarea telefonului de catre cei doi operatori a starnit o "batalie" pentru intaietate pentru cea mai bune oferta. Asa ca Vodafone si Cosmote au venit cu diverse reduceri pentru a-i atrage pe clienti.

Vodafone, de exemplu, a acordat accesorii gratuite pentru fiecare iPhone4 vandut, iar Cosmote a redus preturile la toate produsele cu 15% in nu mai putin de 13 magazine din tara!

Operatorul Cosmote a avut in 2010 o cota de piata de 25% fata de 0,5%, in urma cu cinci ani.

In ceea ce priveste numarul clientilor, acestia au ajuns la 6,9 milioane. Veniturile companiei s-au cifrat anul trecut la 468 milioane de euro.