Unii experti spun ca vei avea o singura telecomanda pentru tot ce ai in casa si acces la un set-top box care iti va permite sa te conectezi la Internet, sa te uiti la TV si sa cauti filme sau muzica.

Telecomenzile din prezent sunt foarte complicate, iar in viitor va trebui sa existe o singura telecomanda pentru toate.

In viitor, la televizor, am putea urmari atat emisiuni, dar si sa ne jucam, sa scriem emailuri, sa vorbim pe chat cu prietenii, dar si sa facem cumparaturi online.

Mai mult decat atat, televizorul viitorului ar putea sa fie cu touch screen si sa putem sa mutam imagini de pe ecran sau sa schimbam canalul trecand doar mana prin fata televizorului.

La ora actuala, pe piata, exista deja dispozitive precum Microsoft Xbox Kinect sau PlayStation Move care permit utilizarea jocurilor prin gesturi, miscari si voce.

In viitorul mai indepartat, televizorul va putea anticipa ce program vrei sa urmaresti in functie de starea ta de spirit.

Televizorul va fi atat de inteligent incat va putea sa recunoasca din expresiile faciale si miscarile corpului, starea psihica in care va aflati si sa inceapa programul cu cea aveti nevoie.

Alti specialisti insista ca telecomenzile vor disparea si controlul televizorului se va face mult mai natural.

Controlul se va face intutitiv, iar tehnologia va fi similara cu cea creata pentru consola Xbox.