Fie ca vrei doar sa citesti o carte sau sa navighezi pe internet ai de unde alege! Iar recent piata cititoarelor electronice s-a mai imbogatit cu un nume: faimosul Kindle al celor de la Amazon a ajuns si in Romania prin intermediul distribuitorului eMAG!

Reprezentantii eMag spun ca s-au vandut deja 100 de bucati in prima zi, iar cei care vor sa cumpere unul mai au de asteptat cateva saptamani. In ceea ce priveste pretul, cel mai ieftin exemplar cu internet wireless costa 700 de lei. Cel cu internet 3G - 950 de lei.

Acesta va intra in competitie stransa cu tableta iPad, Samsung Galaxy Tab pe care il gasesti in oferta celor trei operatori de telefonie mobila -Orange, Vodafone si Cosmote, dar si cu cititoarele romanesti. Iar vanzarile ereaderelor autohtone urma merg foarte bine, asa ca succesul Kindle este garantat, mai ales ca prima transa de gadgeturi a fost deja epuizata de cei de la eMAG.

Cum functioneaza un cititor electronic

Un ereader este un gadget care promite sa ne reinvete sa citim. Mai usor decat o carte, dar incapator pentru 3.500 de volume. Paginile se dau printr-o apasare de buton, iar bateria tine o luna.

Cititor sau tableta?

Dupa ce anul trecut cei de la Apple au starnit o adevarata revolutie cu al lor iPad care poate fi folosit si ca computer in miscare si ca cititor electronic, anul acesta gigantul se pregateste de lansarea iPad 2 in februarie!

Mai mult, te poti ghida dupa noile tablete lansate la inceputul lunii la Las Vegas si sa-ti alegi cea mai buna oferta calitate-pret. Si ai de unde alege, aici au fost prezentate peste 80 de gadgeturi de acest tip.

De unde cumparam carti electronice

Chiar daca pe piata avem o avalansa de ereadere, nu aceleasi lucru il putem spune despre cartile in format electronic. In Romania functioneaza deja 30.000 de tablete care au nevoie de continut.

Sute de mii carti de hartie se vand anual, insa doar 300 de exemplare electronice au fost platite pe internetul romanesc in ultimele doua luni. Asta si pentru ca editurile romanesti abia acum isi deschid colectiile catre mediul electronic. Tarziu, daca stii ca in straintate sunt disponibile deja milioane de titluri.

Sunt putine librariile care ofera astfel de produse, iar majoritatea titlurilor se regasesc doar in magazinele specializate online!

Poti cumpara carti pentru ereaderul tau de la editura Nemira sau de la Humanitas.

Cele mai multe carti pot fi comandate in continuare de pe Amazon, unde gasesti titluri incepand de la 0,99 de dolari.