Casa lui John McAfee din cartierul Orange Walk al orasului Belize a fost inconjurata luni de politisti si bodyguarzi. Potrivit detinatorului cunoscutei companii de IT, mascatii i-au „rasturnat” casa cu „susul in jos”, i-au atacat mortal cainele, iar pe el l-au incatusat si l-au tinut fara mancare sau apa timp de 14 ore.

Fondatorul in varsta de 67 de ani, care a creat celebrul antivirus McAfee, s-a mutat din Statele Unite in Belize in 2008, dupa o serie de procese in care era implicat si in urma carora risca sa-si piarda intreaga avere.

Excentricul antreprenor conduce acum o companie producatoare de antibiotice, din micul stat american, considerat un adevarat paradis datorita asezarii geografice si a imprejurimilor incojurate de mare si verdeata.

Potrivit Daily Mail, John McAfee declara ca a fost arestat pentru ca a refuzat sa doneze bani unui politician local. Drept urmare, totul este o inscenare, sustine milionarul britanic.

“Luni dimineata, la ora sase, am fost trezit de portavocea unui megafon. Am iesit in curte sa vad ce se intampla si am gasit in jur de 30 de bodyguarzi imbracati in uniforme, dotati cu arme, care-mi devastau proprietatea incercand sa gaseasca ei stiu ce”, a povestit McAfee pentru postul de televiziune News 5 din Belize.

“Am intrat in casa sa ma imbracat si apoi am iesit. Mi s-a spus sa pun mainile la spate, sa ma pun la perete si sa ma supun ordinelor. Erau 11 oameni care ma inconjurasera”, a adaugat acuzatul.

“Totul a inceput cand am refuzat sa mai donez bani unui politician local din sectorul in care locuiesc. Am dat cel putin doua milioane de dolari departamentelor de politie din Orange Walk, cartierul in care locuiesc, din orasul Belize”, a spus McAfee.

Cei de la Gang Services Unit sustin ca au gasit un depozit de arme pe proprietatea lui McAffe. In plus, milionarul nu are niciun fel de licenta de producere a medicamentelor antibiotice pe care le comercializeaza pe piata.

John McAfee s-a nascut in Anglia, dar s-a mutat in Statele Unite inca de la o varsta frageda. A fondat compania de software care-i poarta numele in 1989, din apartamentul sau din Santa Clara, California. Ulterior, McAffe a deveni una dintre care mai mare companii de software din lume. In 2010 a fost achizitionata de Intel, pentru 5 miliarde de dolari.

John McAfee si-a pierdut banii in urma crizei financiare. Astazi, averea sa este estimata la mai putin de 4 milioane de dolari, de la peste 100 de milioane de dolari, cat valora inainte de 2008.