Sony, Panasonic si Mitsubishi isi expun cele mai noi modele care creeaza iluzia tridimensionala cand privesti ecranul. Insa cei de la Toshiba sunt cu un pas inaintea concurentei.

"Poate fi suparator sa fii nevoit sa porti ochelari 3D cand te uiti la televizor. Tehnologia pe care am dezvoltat-o noi nu necesita ochelari si nici nu trebuie sa te uiti dintr-un anumit unghi", spune Yuzo Hirayama, unul dintre inginerii de la Toshiba.

Alaturi de televizoarele-minune, niste robotei care par niste jucarii haioase inglobeaza, de fapt, tehnologia care va fi folosita pentru masina electrica din viitor. Cel putin in viziunea specialistilor de la Nissan.

"Noutatea consta in modul in care e folosita energia solara pentru a incarca bateria. Noi credem ca in 2030 nu vom mai folosi un cablu ca sa incarcam baterii", explica inginerul Yuukishi Sakai.

Asa ca in loc sa se opreasca pentru realimentare, roboteii "Eporo" trec pe sub un panou de captare a energiei solare.

Cum asiaticii sunt de departe cei mai pasionati de gadgeturi, de la targ nu lipsesc telefoanele inteligente si tablete tactile multimedia, menite sa le concureaza pe cele americane.

Organizatorii se asteapta la peste 200.000 de vizitatori.