Cei de la Business Insider noteaza ca Samsung adopta o strategie isteata de marketing, desfasurand o campanie de promovare a smartphone-urilor. In loc sa prezinte caracteristicile si facilitatile produselor, grupul sud-coreean isi ataca direct cel mai mare concurent, facand aluzie la fanii impatimiti ai producatorului american Apple. Prezenti la cozile interminabile din diverse colturi ale lumii, la magazinele Apple, fanii iGadgeturilor sunt perturbati de un detinator de Samsung cu mesajul „Hey, exista smartphone-uri mult mai misto decat acestea.”

Miscarea celor de la Samsung are scopul de a atrage mai intai consumatorii de smartphone-uri. Todd Pendleton, managerul de marketing de la Samsung spune ca ideea reclamei a venit din dorinta de a le arata rivalilor ce-si doresc consumatorii de la un asemenea gadget. Intrebat, de asemenea, de ce Galaxy S II apare in spot si nu Galaxy Nexus, ultimul model lansat de Samsung, Pendleton afirma: „Ambele produse sunt grozave, dar in momentul de fata, Galaxy SII este principalul nostru produs, cel mai vandut dintre toate, iar noi credem cu tarie ca este si cel mai bun smartphone de pe piata. Vom lucra asiduu si la promovarea Galaxy Nexus anul viitor.”

Directorul de marketing al Samsung spune ca prin noua reclama nu are in vizor fanii iGadgeturilor, ca nu doreste sa-i faca pe acestia sa se razgandeasca, ci doar ii foloseste ca pretext pentru utilizatorii de Android si acei consumatori care-si cumpara pentru prima data un telefon inteligent.

Brian Wallace, vicepresedinte al departamentului de marketing strategic al Samsung, spune ca rivalul american nu face decat sa dea senzatia de joaca si entertainment cand vine vorba despre produsele sale. „Oamenii nu gandesc rational cand vine vorba despre asta. Lasa un brand sa le spuna ce-si doresc. Fireste, aceasta strategie nu este adoptata exclusiv de Apple”, spune Wallace.

Directorii de la Samsung afirma ca spotul prezentat nu este singurul care face parte din campania de promovare a grupului sud-coreean. Vor urma si alte spoturi de 15, 30, respectiv 90 de secunde, lansate mai intai pe Facebook, dupa care pe posturile TV.

Citeste si:

America nu mai este cea mai mare piata de smartphone-uri. Unde s-a spart "conducta"

Cat costa, de fapt, un iPhone? Desfacut in bucati, telefonul inteligent valoreaza de 5 ori mai putin decat in magazine