Un robot mare cat un baschetbalist care parea iesit din filmul Transformers a fost atractia zilei in standul celor de la TP Link. Se misca exact ca un om si i-a facut pe toti sa creada ca este de fapt un om in costum, cand a inceput sa vorbeasca.

Desi inginerii l-au pazit fara intrerupere, uriasul din plastic si metal a obosit destul de repede si s-a emotionat in fata audientei, asa ca a fost dus la loc intr-o camera inchisa. La fel de sensibil este si robotelul Murata. Sta in echilibru pe bicicleta cu doua roti fara ajutor.

Murata are un giroscop in piept, senzori ultrasonici si camere in loc de ochi. Si el este doar o jucarie foarte scumpa facuta sa atraga atentia, fara sa fie de vanzare.

Asa ca ne indreptam privirea catre ceva accesibil. Mouse-ul scapase pana acum de avansul tehnologic. Cei de la Tobii vor sa il reinventeze ori sa il desfiinteze. Laptopul acesta urmareste privirea in locul mouse-ului. Sistemul e util celor care sunt suficient de lenesi sau chiar nu pot folosi un mouse.

Printre noutatile care arata spectaculos, dar nu pariem ca vor avea succe,s putem numara si mingea cu personalitate electronica. Sphero e controlata de la distanta cu un mobil sau o tableta. Poate fi integrata in jocuri sau realitate augmentata. Iese la vanzare pentru 230 de dolari.