La mai putin de o saptamana dupa ce secretarul american al Apararii, Leon Panetta, a avertizat ca exista potentialul unui "Pearl Harbour cibernetic", Rohr a spus ca banca pe care o conduce a fost recent tinta unor hackeri informatici, relateaza CNBC, potrivit Mediafax.

Pe langa PNC, o serie de atacuri cibernetice au avut drept tinta, in ultima perioada, banci mari precum JP Morgan Chase, Wells Fargo si Bank of America.

"Am avut cel mai lung atac dintre toate bancile. Niciun client nu a fost afectat, dar atacurile au incetinit semnificativ activitatile bancii", a spus Rohr.

El a aratat ca PNC colaboreaza cu guvernul american pentru identificarea si oprirea atacurilor, dar autoritatile "sunt foarte secretoase" in privinta informatiilor legate de originea atacurilor.

"Este o problema uriasa pentru tara. Daca are loc un atac care perturba in totalitate sectorul bancar, sau reteaua electrica, intreaga tara poate fi afectata", a adaugat Rohr.

Bancherul a aratat ca PNC cheltuieste sume de cateva ori mai mari decat in urma cu cativa ani pentru protejarea sistemelor sale de atacurile cibernetice.

In timpul atacurilor asupra sistemelor informatice ale bancii, s-a ajuns la un moment dat si la un miliard de "impulsuri" venite din intreaga lume, inclusiv din Rusia, Brazilia si Egipt.

Rohr a avertizat totodata bancile si alte institutii care se cred in siguranta fata de pericolul hackerilor ca atacurile cibernetice sunt foarte reale, la nivelul tuturor sectoarelor, in intreaga tara, iar cine nu este constient de acest risc se amageste singur.